Voor de verdiepingstraining is basiskennis vereist. De verdieping is een logisch vervolg op de basistraining signaleren van eergerelateerd geweld. Het betreft een zogenaamde crosstraining: dus leren en oefenen met de samenwerkingspartners waarmee u straks gaat samenwerken.

Wat gaan we doen?

Het taxeren van de risicosignalen:

Nadat er signalen zijn binnen gekomen van eergerelateerd geweld is het belangrijk om middels een checklist zorgvuldige informatie te verzamelen en de risico's in te schatten. De deelnemer leert welke vragen relevant zijn om te stellen en oefent met het analyseren van de risicosignalen en heeft zicht op hoe dit te verwoorden in een rapport. Deze taxatie wordt samen met de methodische instrumenten “dader/slachtoffercirkel”, “Wij cirkels” en de “veiligheidscirkel” ingezet om te bepalen hoe de verdere begeleiding eruit kan gaan zien.

Het begeleiden van eergerelateerd geweld: Hoe maak ik een plan samen met de ketenpartners. Welke lijn zetten we uit en wie voert de regie? Hoe houd ik de veiligheid goed in beeld. Wie ga ik inzetten voor de begeleiding en bemiddeling en welke positie neem ik vanuit mijn organisatie in? Waar haal ik extra kennis en krijg ik inzicht in het aanbod van andere organisaties en de sociale kaart. Dit alles gaan we doen aan de hand van een proceskubus, een handige tool waarbij op ieder vlak een methodische handreiking verwerkt staat om met de materie rondom EGG aan de slag te gaan. Een uitgewerkte casus is de leidraad in deze training.

Na deze training heeft u een solide basis gelegd om binnen uw werk daar waar familie eer een rol speelt deskundig te werk gaan samen met uw ketenpartners.

Heeft u interesse en/of vragen of wilt u deze training "in-company" laten verzorgen?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bel naar Willeke van der Zand 06 13715289

onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

                 


T
E

Meer weten?

Neem contact met ons op

 op LinkedIn  Facebook pagina  op Twitter

K.v.K  :

BTWnr: