Deze training bestaat uit 3 onderdelen en heeft een optioneel na-traject:

  • Het signaleren van eergerelateerd geweld
  • Het taxeren van risico signalen
  • Het begeleiden van eergerelateerd geweld

Lees meer...

Crisis, nu moet het echt anders!

Een crisis is voor een cliënt of een cliëntsysteem een zeer ingrijpende gebeurtenis. Al het houvast wat er was lijkt niet meer vanzelfsprekend. De oorzaak van een crisis kan zeer divers zijn maar de visie naar de toekomst is wat de training betreft een hele heldere. Een crisis is het moment waarop een cliënt zich meer dan ooit tevoren beseft dat het anders moet. Deze (laatste) kans en de motivatie die daaruit voortvloeit is voor zowel de cliënt als de hulpverlener een uiterst vruchtbaar moment om te komen tot verandering. In deze training wordt de crisis vanuit deze optiek benaderd.

Lees meer...

"Hoezo niet gemotiveerd?"

2 daagse Training Motivational Interviewing en Oplossingsgericht Werken

In deze training staan de technieken van Motivational Interviewing (MI) en Oplossingsgericht Werken centraal. Met als uitgangspunt dat je mensen niet kunt dwingen tot verandering, maar ze wel kan voorbreiden op een mogelijke keuze tot “iets” anders.

Lees meer...

In de deze PDF vind u het privacy statement van Vocas Trainingen. Voor vragen kunt natuurlijk contact met ons opnemen.

Uithuwelijking, huwelijksdwang, vrijheidsbeperking, verboden relaties, angst, zedelijkheid, fysiek en geestelijk geweld enz. Allemaal herkenbare termen voor de interessante maar ook complexe thematiek rondom het thema eer en eergerelateerd geweld. Voor vele hulpverleners een boeiend maar soms ook lastig thema. “Kan ik als hulpverlener wel iets doen binnen een casus waar dit speelt”. Als u die vraag heeft, kom dan eens kennis maken met deze boeiende thematiek en maak een stap om meer grip en zicht te krijgen op eergerelateerd geweld en familie eer.

Lees meer...

Exclusieve Train de Trainer voor hetlespakket huwelijksdwang en achterlating.

Voor LTAK Trainers (of andere aantoonbare ervaring rondom huiselijke geweld en/of kindermishandeling)

Waar: Regio Arnhem
Wanneer: 16 maart 2015 van 9.30 tot 16.30
Voor wie: gecertificeerde LTAK trainers
Investering in tijd: 1 dag training/ 4 uur inleestijd/zelfstudie.

Onder hetthema’s huiselijk geweld en kindermishandeling vallen vele sub thema’s die allemaal hun specifieke kenmerken hebben en aanpak verdienen. Rondom de thematiek huwelijksdwang en achterlating heeft Vocas trainingen in opdracht van het ministerie van SZW (destijds BZK) in het schooljaar 2012 een lespakket ontwikkeld wat nu beschikbaar is voor de werkvloer om breder geïmplementeerd te worden waarin LTAK trainers een uitstekende rol kunnen spelen.

Lees meer...

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas gaat er vanuit dat de deelnemers aan de trainingen professioneel zijn met met een HBO werk- en/of denkniveau met reeds een scala aan vaardigheden en competenties. Vocas streeft er naar deze te vergroten door haar trainingen op een zeer praktische manier vorm te geven. De inhoud van de training kan de volgende dag direct in de praktijk worden toegepast. Daarbij is de aangeboden theorie een logische basis voor het verrijken van het praktisch handelen.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01