Ik  heb de cursus “Wat een eer” met grote interesse gevolgd. Het is een aanrader!! Niet gedacht dat mijn denkwijze en visie op dit cultuurgebonden onderwerp zo’n wending kon krijgen. Ook mijn mede cursisten reageerden positief verrast. Susan van Vocas trainingen neemt je in drie dagen mee in deze materie. Zij verstaat de kunst om dit onderwerp op een boeiende wijze te presenteren en te doceren. Met tal van voorbeelden uit haar eigen ervaring gecombineerd met de lesstof kan zij je boeien over dit moeilijke onderwerp welk zich afspeelt in zeer gesloten systemen.
Vanuit mijn functie als procesmanager in het Veiligheidshuis worden wij regelmatig geconfronteerd met huiselijk geweld casuïstiek, met als onderwerp “eergerelateerd” geweld. Iedereen weet dat bij deze vorm van geweld alle voorzichtigheid is geboden. Het vereist bij aanvang een juist stappenplan om nog meer schade voor slachtoffer en familie te voorkomen. De cursus geeft je een goed inzicht en leert signalen onderkennen.
Het geeft tevens de mogelijkheid om op een verantwoorde wijze deze casuïstiek aan te pakken en de problematiek op een juiste wijze in te schatten en te taxeren. Het is van groot belang dat vanuit  jouw deskundigheid en professionele inschatting de taxatie als onderlegger fungeert in een gezamenlijk plan van aanpak met ketenpartners.
Deze specifieke vorm van werken, de cultureel gebonden denkwijze van deze mensen, de dader-slachtofferrol, de complexiteit  in dit delicate onderwerp zou iedere hulpverlener van op de hoogte moeten zijn! “Dezelfde” taal spreken in de gezamenlijke aanpak van eergerelateerd geweld kan van levensbelang zijn! Gezien de huidige vluchtelingen problematiek in Nederland verwacht ik voor de toekomst dat casuïstiek in deze vorm van huiselijk geweld fors zal toenemen…………….
Nogmaals, deze cursus is zeer aan te raden!
 
P.L.J. Jonas | Procesmanager 
Veiligheidshuis Maastricht Heuvelland | Gemeente Maastricht

Vocas Trainingen onderscheidt zich door uitsluitend te werken met trainers die zelf een ruime ervaring hebben opgedaan als professional binnen de hulpverlening. Zij weten wat er speelt aan actuele ontwikkelingen in het werkveld. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden binnen de hulpverlening maar kennen ook de obstakels waar je als professional soms mee worstelt. Vocas heeft als specialisatie eergerelateerd geweld en motiveringstechnieken.

Vocas Trainingen                  
Reurikwei 39
6843 XT Arnhem
T 06 137 152 89
E info@vocastrainingen.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op

Vocas Trainingen op LinkedIn Vocas Trainingen Facebook pagina Vocas Trainingen op Twitter

K.v.K  :09183675

BTWnr:NL168143227B01