We werken dag in dag uit met mensen, stappen als hulpverleners hun levens in. We verdiepen ons in hun gezinsleven en rituelen die zich daar af spelen.
Veel van deze rituelen en gewoontes zijn voor gezinnen afkomstig uit een godsdienst. We leven allemaal in een land waar veel verschillende godsdiensten vertegenwoordigd zijn…..maar weet jij als hulpverlener wat de basis essentie is van deze geloven? Wat kan ik juist wel….of juist beter niet doen? Welke gebruiken kennen deze geloven, hoe uit zich dat in gedrag bij de mensen waarmee we werken? Hoe kan ik met deze opgedane kennis beter aansluiten bij deze mensen?
Naast het opdoen van kennis gaan we ook op een interactieve manier aan de slag met jou visie op geloof en hoe jij ermee omgaat in je werk.
Na deze dag heb je basiskennis over deze geloven opgedaan of opgefrist maar ben je hopelijk ook verwondert over praktische kennis die morgen verschil kan maken in je werk. Het bijgeleverd boek met een zeer praktische insteek is een handig naslagwerk om dingen nog eens op te zoeken. Maar we hopen vooral dat je je kennis verder uit gaat breiden doordat je nu met deze basis makkelijker in gesprek gaat met mensen over hun geloof en de daaruit voortvloeiende waarden en normen.
Deze training is geaccrediteerd voor het BaMW en SKJ met 3,75 punten in de opleidingsruimte.
Flyer downloaded? Klik hier!
]]>Een crisis is voor een cliënt of een cliëntsysteem een zeer ingrijpende gebeurtenis. Al het houvast wat er was lijkt niet meer vanzelfsprekend. De oorzaak van een crisis kan zeer divers zijn maar de visie naar de toekomst is wat de training betreft een hele heldere. Een crisis is het moment waarop een cliënt zich meer dan ooit tevoren beseft dat het anders moet. Deze (laatste) kans en de motivatie die daaruit voortvloeit is voor zowel de cliënt als de hulpverlener een uiterst vruchtbaar moment om te komen tot verandering. In deze training wordt de crisis vanuit deze optiek benaderd.
]]>In deze training staan de technieken van Motivational Interviewing (MI) en Oplossingsgericht Werken centraal. Met als uitgangspunt dat je mensen niet kunt dwingen tot verandering, maar ze wel kan voorbreiden op een mogelijke keuze tot “iets” anders.
]]>Voor LTAK Trainers (of andere aantoonbare ervaring rondom huiselijke geweld en/of kindermishandeling)
Waar: Regio Arnhem
Wanneer: 16 maart 2015 van 9.30 tot 16.30
Voor wie: gecertificeerde LTAK trainers
Investering in tijd: 1 dag training/ 4 uur inleestijd/zelfstudie.
Onder hetthema’s huiselijk geweld en kindermishandeling vallen vele sub thema’s die allemaal hun specifieke kenmerken hebben en aanpak verdienen. Rondom de thematiek huwelijksdwang en achterlating heeft Vocas trainingen in opdracht van het ministerie van SZW (destijds BZK) in het schooljaar 2012 een lespakket ontwikkeld wat nu beschikbaar is voor de werkvloer om breder geïmplementeerd te worden waarin LTAK trainers een uitstekende rol kunnen spelen.
]]>